To bi tek bio hit ljeta: Postoji mogućnost da Barcelona neće moći registrovati Messija!

Katalonci imaju ozbiljne probleme

To bi tek bio hit ljeta: Postoji mogućnost da Barcelona neće moći registrovati Messija!

Edmir Škorić

Bila bi to apsolutna senzacija ljeta, ali u Barceloni će valjda biti dovoljno pametni da ne dozvole da se dogodi da Lionel Messi ne može biti registrovan za narednu sezonu.

Barcelona je do sada dovela Sergija Aguera, Erica Garciju, Emersona i Memphisa Depayja. Uspjeli su to za svega 10-ak miliona eura, budući da su skoro svi došli kao slobodni igrači. Jasno je da u Kataloniji moraju da vode računa o finansijama jer se dug kluba procjenjuje na oko milijardu eura. Zato se uglavnom traže igrači kojima je istekao ugovor ili, po potrebi, oni s ugovorom koji ne koštaju puno.

La Liga namjerava da smanji maksimalan platni budžet Barcelone s 347 na 160 miliona eura. Ukoliko taj uslov ne bude ispunjen od strane Katalonaca, liga će spriječiti Barcelonu da registruje nove igrače, a to bi značilo da ni Lionel Messi ne bi mogao biti prijavljen nakon što je 1. jula postao slobodan i još nije postignut dogovor o novom ugovoru.

Da bi Messi potpisao novi ugovor, Barcelona još uvijek mora da pronađe oko 200 miliona eura, pa na sve načine želi da se riješi nagomilanih plata, odnosno igrača s kojima ima ugovore, a na koje se ionako ne računa.

"Hoće li Messi započeti novu sezonu na Camp Nouu? Ne znam, stvarno ne znam. Ako klub ne proda druge igrače, Barcelona možda neće moći registrovati Messija. Pravila su ista za sve, od Alcorona do Barcelone", priznao je Javier Tebas, predsjednik španske La lige.

Leo Messi je u sezoni 2020/2021 odigrao 47 utakmica u svim takmičenjima. Argentinac je u njima postigao 38 golova i upisao 14 asistencija. Messi je postigao 30 golova u Primeri i osvojio naslov najboljeg strijelc. 34-godišnjaku također odlično ide na Copa Americi. U šest utakmica zabio je četiri gola i imao pet asistencija, te će večeras iza ponoći po srednjoevropskom vremenu igrati finale s Brazilom.

Joan Laporta, predsjednik Barcelone, pokušava što više smanjiti potrošnju i troškove, koji su se pod njegovim prethodnikom Josepom Marijom Bartomeuom povećaki za pretjerani iznos. Najveće od njih su plate igrača - uglavnom preplaćene. Barcelona je već raskinula ugovor s Matheusom Fernandesom, prodala Juniora Firpa Leeds Unitedu (za 15 miliona eura) i Jean-Claira Todiba Nici (8,5 mil. eura), a posudila je i Francisca Trincaa Wolverhamptonu, ali ovo je samo kap u moru klupskih potreba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub je, kako bi smanjio sve te nagomilane troškove, dopustio Miralemu Pjaniću i Samuelu Umtitiju da bez odštete pronađu nove timove. Osim toga, Barcelona će biti prisiljena prodati još neke svoje igrače, a Laporta i trener Ronald Koeman pokušavaju učiniti sve da ipak zadrže one na koje će računati naredne sezone.

Uglavnom, priznat ćete, bila bi prava katastrofa da zbog svih financijskih problema Barcelona ne uspije da registruje Messija, koji bi onda, htio ne htio, morao da potraži neki drugi klub. A nema kluba koji raširenih ruku ne čeka majstora iz Rosarija...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Napokon ce se Mediji ostvariti zelja...da ode u PSG ili City....jos ce na kraju govoriti "Nisam ja bio kriv"
2 2
Mele
Depay dobija desetku...ili Aquero..On voli Barselonu, Messi, igrace i besplatno, zar ne ???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi