Izjavom je skidao teret s Messijevih leđa, ali svi dobro znaju pod kakvim je pritiskom

Scaloni tvrdi da neće biti kraj svijeta

Izjavom je skidao teret s Messijevih leđa, ali svi dobro znaju pod kakvim je pritiskom

E. Škorić

Selektor Argentine Lionel Scaloni održao je press konferenciju pred veliko finale Copa Americe.

U dva sata iza ponoći u noći sa subote na nedjelju u Rio de Janeiru na slavnoj Maracani odigrat će se finale južnoameričkog prvenstva između Argentine i Brazila.

Bit će to nekoliko sati nakon što se na Wembleyju odigra finale Eura između Engleske i Italije i nema sumnje da se s jednakim nestrpljenjem očekuje i finale Copa Americe.

Lionel Messi ima možda i zadnju šansu da osvoji naslov s Argentinom, no selektor Gaučosa, Scaloni, skida pritisak i sa svog najboljeg igrača i sa cijelog tima.

"Bez obzira hoćemo li biti prvaci ili ne, Messi ostaje najbolji nogometaš u povijesti . Ne treba mu naslov da bi to dokazao. Očito da želimo osvojiti trofej, jer smo se trudili da dođemo do kraja, ali sve i da ne osvojimo, nije tragedija. Ovo je samo nogometna utakmica, život će se nastaviti kako god ona završi", poručio je Scaloni.

Govorio je i o svom narednim rivalu.

"Dobro poznajemo Brazilce, baš kao i oni nas. Analiziramo ih svejedno, radimo na tome da ih zaustavimo u finalu. Da, jako važna utakmica, kako ne bi bila kada igrate finale kontinentalnog šampionata, ali moramo shvatiti da nije kraj svijeta ako ne pobijedimo", dodao je Scaloni.

Koliko god Scaloni skidao teret s Messijevih leđa, kao i sa leđa njegovih saigrača, svi dobro znaju šta ova utakmica znači za igrače Argentine, a naročito Messija kojem zemljaci konstantno prigovaraju zbog toga što je osvojio baš sve s Barcelonom, a još ništa sa Argentinom. Igrao je finala, gubio ih, možda je ipak vrijeme da se to promijeni?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi