Svakog dana Messi gubi ogromnu sumu novca

Argentinac slobodan igrač

Svakog dana Messi gubi ogromnu sumu novca

Admin Čaušević

Lionel Messi je od 1. jula bez kluba po prvi put u karijeri. 

Messi se trenutno takmiči na Copa Americi gdje je sa fantastičnim partijama odveo Gaučose do finala i okršaja sa Brazilom.

Nakon što se završi kontinentalno prvenstvo Južne Amerike Messi će otkriti i gdje nastavlja karijeru. Vjeruje se da će to biti Barcelona.

U međuvremenu, slobodni papiri u rukama znači da Messi dnevno gubi 100.000 eura što je zaista ogromna suma.

Ugledni L'Equipe se pozvao na detalje famoznom ugovora čiji su detalji objavljeni u januaru i prema kojem je jedan od najboljih igača u historiji zarađivao 138.9 miliona eura godišnje.

L'Equipe navodi da bi Messi s novim ugovorom s Barcelonom zarađivao 100.000 eura i to pod uslovom da je pristao na smanjenje plate kako se ranije pisalo.

Oglasi

To znači da svakim danom koji prođe 34-godišnjak ostane uskraćen za poprilično pozamašan iznos jer se definitivno ne radi o zanemarivoj cifri.

Do početka nove sezone ostalo je mjesec dana, a Messijeva budućnost je još uvijek u zraku. Pozitivna stvar je za njega da niko od njegovih sponzora nije tražio raskid ugovora u slučaju da napusti Barcelonu.

Inače, na Nou Campu su maksimalno ažurni proteklih sedmica i nastoje da se riješe igrača koji su višak kako bi ispunili uslove za tzv. "salary cap" te tako omogućili Messiju da potpiše novi ugovor.

Barcelona je do sada dovela Sergija Aguera, Erica Garciju, Emersona i Memphisa Depayja. Uspjeli su to za svega 10-ak miliona eura menadžerske komosije, budući da su skoro svi došli kao slobodni igrači. Jasno je da u Kataloniji moraju da vode računa o finansijama jer se dug kluba procjenjuje na oko milijardu eura. Zato se uglavnom traže igrači kojima je istekao ugovor ili, po potrebi, oni s ugovorom koji ne koštaju puno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga namjerava da smanji maksimalan Barcelonin budžet za plate sa 347 na 160 miliona eura. Ukoliko taj uslov ne bude ispunjen od strane Katalonaca, liga će spriječiti Barcelonu da registruje nove igrače, a to bi značilo da ni Lionel Messi ne bi mogao biti prijavljen nakon što je 1. jula postao slobodan i još nije postignut dogovor o novom ugovoru.

Da bi Messi potpisao novi ugovor, Barcelona još uvijek mora da pronađe oko 200 miliona eura, pa na sve načine želi da se riješi nagomilanih plata, odnosno igrača s kojima ima ugovore, a na koje se ionako ne računa. Među njima je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Ne mogu ni zamisliti koliko je naš Čaušević tužan zbog ove situacije.
2 0
SonPen1946
Moze jedan humanitarni sms za Lea ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi