Široki otputovao za Albaniju

Karačić pred revanš: Jedan je korak napravljen, ali daleko je to od gotove borbe

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega u četvrtak igraju u gostima protiv Vllaznije revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige.

Široki Brijeg je u prvoj utakmici koja se igrala prije nekoliko dana na Pecari slavio sa 3:1, te u Albaniju putuju u odličnom raspoloženju.

Ekipa Širokog jutros je otputovala za Podgoricu gdje će odraditi jedan trening, a onda će ujutro nastaviti put prema Skadru.

Prije toga održana je i press konferencija na stadionu na kojoj se prvo obratio trener ovog tima Toni Karačić.

"Naš je cilj proći u 2. kolo kvalifikacija. Na Pecari smo odigrali dosta dobru utakmicu i stekli lijepu prednost. Jedan je korak napravljen, ali daleko je to od gotove borbe. U uzvratu očekujem kvalitetnog suparnika. Ipak, vjerujem kako će moja momčad zadržati razinu igre iz prve utakmice i proći dalje", rekao je Karačić.

Sličnim tonom i s dozom oprezan utakmicu je najavio i vezni igrač Zvonimir Begić, iskusni Posušjanin od kojega mnogo toga ovisi u igri ekipe s Pecare. Naglasio je kako su evropske utakmice veliki izazov za sve, posebice za mlađe igrače.

"Znam koliko ove utakmice znače mlađim igračima, ali i meni je isto tako. Ovo mi je prvo europsko gostovanje i vjerujem kako ću ga pamtiti po dobrome. Nošeni sjajnim ozračjem i navijanjem, na Pecari smo odigrali možda i najbolju utakmicu otkad sam došao u Široki Brijeg. Ipak, sigurno nismo završili posao, očekuje nas teška utakmica i teška borba za prolaz dalje", kaže Begić.

Pored toga na press konferenciji bio je i iskusni defanzivac Jure Obšivač koji očekuje dosta drugačiju utakmicu od one na Pecari.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Sigurno će biti drugačija utakmica. Igraju kući i napravit će sve kako bi nadoknadili zaostatak iz prve utakmice. No, imamo lijepu prednost i mnogo toga ovisi o nama. Ako ponovimo igru s Pecare, neće biti problema", izjavio je Obšivač.

Podsjećamo, revanš meč između Vllaznije i Širokog igra se u četvrtak od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.