Karačić: Kvalitetni cijeli meč; Djarmati: Totalno neobjektivno suđenje

Široki bolji od Vllzanije

Karačić: Kvalitetni cijeli meč; Djarmati: Totalno neobjektivno suđenje

A. Čaušević

Široki Brijeg je odigrao sjajan meč protiv Vllzanije te pobijedio s 3:1 u prvom meču pretkola Konfernecijske lige. 

Toni Karačić je bio vidno zadovoljan zbog izdanja svojih izabranika, ali je iskazao žal zbog primljenog gola u samom finišu.

"Dobra utakmica s naše strane, posebno u prvom poluvremenu, bili smo stvarno dobri na protivničkoj polovini, u kreiranju nekih situacija, volio bih da nismo zabili iz prekida, jer smo bili dominatniji i mogli smo kroz posjed dati gol", rekao je Karačić o igri svog tima u prvom dijelu.

"Čitavu utakmicu smo igarli dosta kvalitetno, u nastavku smo postigli još dva golažao mi je što smo primili gol", dodao je strateg Širokobriježana uz opasku da je možda i dobro što je primljen gol jer neće doći do opuštanja.

Vllzanija je u finišu meča ostala bze jednog igrača, ali i bez trenera nakon što je isključen Thomas Brdarić i to zbog prigovora. Prvi komentar utakmice dao je sportski direktor Matko Djarmati.

"Nismo dobro ušli u utakmicu, neke stvari nisu dobro funkcionisale, pokušali samo sa promjenama nešto promijeniti, dali smo jedan gol i nadam se da će u uzvratu biti bolje nego danas. Znamo kako ćemo se postaviti u sljedećoj utakmici", rekao je Djarmati.

Djarmati je kratko prokementarisao i suđenje ruskog arbitra Matyunina koji je dosudio dva penala za Široki i pokazao čak 15 žutih kartona.

"Totalno neobjektivno ono šta smo vidjeli", završio je Hrvat.

Revanš meč u Skadru igra se za sedam dana. Podsjećanja radi, pravilo o golu u gostima ne važi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Sramotno zar ih moraju pogurati sudije nigdje veze penali sramota za klub
1 2
Mario5
Seljačkija ekipa od ovih Albanaca nikad nije gostovala na Pecari
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi