Prvi mečevi 20. i 21. jula

Neugodni ispiti za Crvenu zvezdu i Dinamo: Poznati svi parovi 2. pretkola Lige prvaka

Admin Čaušević

Kompeltirano je prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem je bh. prvak Borac ispao od Cluja poslije produžetaka. 

Drugo pretkolo donosi nekoliko zanimljivih i zvučnih parova. Nastupit će i nekolicina bh. fudbalera koji nastupaju za Dinamo, odnosno Ferencvaros i Malmo.

Eldar Ćivić i Adnan Kovačević igraju dvomeč protiv Žalgirisa, dok će Luka Menalo i Amer Gojak imati dvostruki obračun sa Omonijom.

Anela Ahmedhožića i Adija Nalića čeka skandinavski derbi protiv prvaka Finske, HJK Helsinki koji je bio ubjedljiv protiv Budućnosti.

Neugdno će biti Crvenoj zvedi koju čeka daleko putovanje u Kazahstan. Prvak Srbije će igrat u duele protiv Kairata.

U stazi doprvaka će biti viđen derbi ove runde takmičenja jer će snage odmjeriti PSV i Galatasaray. Bit će zanimljivo i na duelu Rapida iz Beča i praške Sparte.

Parovi staze doprvaka:

Rapid – Sparta
Celtic – Midtjylland
PSV – Galatasaray

Parovi staze prvaka:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lincoln – Cluj
Ferencvaros – Žalgiris
Dinamo – Omonia
Malmo – HJK Helsinki
Mura – Ludogorets
Slovan – Young Boys
Olympiakos – Neftchi
Legia – Flora
Kairat – Crvena zvezda
Alashkert – Sheriff

Prvi susreti su na programu 20. i 21. jula, a revanš mečevi će se igrati sedam dana kasnije. Interesantno da će parovi trećeg pretkola biti poznati 19. jula kada će biti održan žrijeb.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.