Lončara čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka, dogovorio je višemilionski transfer!

Stiže kod "poznatih lica"

Lončara čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka, dogovorio je višemilionski transfer!

A. Čaušević

Stjepan Lončar na izlaznim vratima rijeke u višemilionskom transferu.

Hrvatski mediji su danas objavili vijest da Lončar karijeru nastavlja u Ferncvarošu, a sve će biti završeno do kraja sedmice.

Ovaj 24-godišnjak je pružao odlične partije u dresu Rijeke, a na neki način će se i odužiti jer klub sa Rujevice čeka odlična zarada.

Prema infomacijama iz Hrvatske visina transfera iznosi 4 miliona eura, a dio kolača bi trebao dobiti i Široki Brijeg na ime FIFA-inog mehanimza solidarnosti.

Bh. reprezentativni veznjak je u Rijeku stigao prije tri godine. Prije nego što je dobio šansu u prvom timu Širokog Brijega bio je na kratko i u Neretvancu.

S novim sredinom ne bi trebao imati problema kada je adaptacija u pitanju jer ga čekaju dva vrlo dobro poznata lica - Adnan Kovačević i Eldar Ćivić.

Uz to, Lončar će sa Ferencvarošem igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Naredni protivnik prvaka Mađarske je litvanski Žalgiris.

On se ranije povezivao sa nizom inostranih klubova, u junu je bio aktuelni odlazak u Norwich, ali je na kraju taj transfer propao. Na isti način je završila i priča s eventualnim prelaskom u Monzu.

Bivši fudbaler Širokog postao je standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za naš A tim skupio je devet nastupa. Prethodno je upisao i 15 nastupa za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine. Sa Širokim je osvojio Kup BiH, a sa Rijekom dva Kupa Hrvatske.

Promo

Top Komentari

bk123
4 miliona negdje spominju 5, a da ide iz naše lige nebi mogo nabit pola miliona
4 0
pero98
Ako je to istina, neka mu je sa srećom. Zaslužio je.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi