Foto - EPA

Legendarni Nizozemac

Arjen Robben završio karijeru!

Midhat Šljivak

Legendarni nizozemski fudbaler Arjen Robben (37) završio je profesionalnu karijeru.

Iskusni krilni napadač odlučio je okončati karijeru u dresu Groningena čiji je član bio u proteklih godinu dana, ali gdje je zbog teške povrede odigrao samo sedam utakmica.

"Dragi ljubitelji fudbala. Odlučio sam da završim profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor i želim zahvaliti svima koji su mi od srca davli podršku", poručio je Robben u oproštajnom pismu.

Robben je imao sjajnu karijeru koja je mogla biti još i veća da nije bilo teških povreda zbog kojih je često bio van terena i zbog kojih je 2019. godine odlučio završiti karijeru.

Ipak, zaželio sa fudbala i godinu dana kasnije odlučio se vratiti u tim za koji navija Groningen. U prvom meču se povrijedio i nije igrao mjesecima.

Očigledno je Robben smatrao da njegovo tijelo nije sposobno izdržati nove fizičke napore i odlučio je da konačno stavi tačku na bogatu karijeru.

Robben je pored Groningena igrao za istinske velikane evropskog fudbala. Preko PSV-a je došao do Chelseaja, a zatim je igrao za Real Madrid i minhenski Bayern.

U redovima bavarskog velikana ostvario je najveće uspjehe u karijeri. U Minhenu je proveo nezaboravnih deset godina i osvojio je apsolutno sve što je mogao.

Za reprezentaciju Nizozemske nastupio je 96 puta i zabio je 37 golova. Debi je upisao davne 2003. godine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U klupskoj karijeri ovaj legendarni ofanzivac je odradio ukupno 614 utakmica i postigao je 209 golova. Osvajio je brojne trofeje, a najviše u Bayernu, čak 20.

Jedan je od rijetkih igrača koji su u karijeri osvajali trofej prvaka Engleske, Španije i Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.