Di Lorenzo produžio ugovor s Napolijem

Briljirao na Evropskom prvenstvu, pa odbio poziv Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Giovanni Di Lorenzo ostavio je sjajan utisak na Evropskom prvenstvu u dresu reprezentacije Italije.

Italijani su u nedjelju u finalu Eura uspjeli nakon penala da pobijede Englesku, te dođu do titule prvaka Evrope.

Di Lorenzo je bio standardan član ekipe Roberta Mancinija i svojim igrama privukao je pažnju mnogih evropskih velikana.

Prethodnih dana Di Lorenzo se povezivao s prelaskom u Manchester United, ali sada je jasno da neće biti ništa od njegovog odlaska u engleski Premiership.

Naime, Napoli je večeras potvrdio da je Di Lorenzo potpisao novi ugovor i da će ostati u klubu iz Napulja do ljeta 2026. godine.

Bilo je špekulacija da bi Napoli mogao iskoristiti dobre igre Di Lorenza na Evropskom prvenstvu i prodati ga ovog ljeta, ali je De Laurentiis ponovo pokazao da mu novac i nije toliko bitan.

Napoli je ponudio ovom 27-godišnjem igraču novi ugovor koji je on prihvatio bez mnogo razmišljanja, a večeras je sve ozvaničeno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Di Lorenzo je ponikao u Reggini, a u Napoli je stigao na ljeto 2019. godine iz Empolija za osam miliona eura što je bio odličan posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.