Ahmedhodžić će na sjever ili jug Apenina: Lista od sedam klubova se svela na dva imena

Reprezentativac BiH ide u Seriju A

Ahmedhodžić će na sjever ili jug Apenina: Lista od sedam klubova se svela na dva imena

A. Čaušević

Anel Ahmedhodžić je među reprezentativcima BiH koji će sigurno promijeniti klub ovog ljeta.

Ahmedhodžića već mnogi vide u Seriji A, a o prelasku u neki od italijanskih klubova govorio je i Markus Rosenberg. Lista je svedena na dva imena.

Talentovanog defanzivca Malmea žele klubovi iz vrha calcia. Atalanta sa sjevera, te Napoli sa juga Apenina. Odluka još nije pala.

"Mogu potvrditi da sam pričao sa Atalantom i Napolijem. Ove dvije opcije su najkonkretnije. Ne mogu reći ništa više, ništa nije potpisano pa je sve moguće", rekao je Rosenberg.

"Italija je zemlja velike fudbalske kulture. To je pokazao i posljednji Euro. Radi se o važnom prvenstvu za kvalitetnim ekipama. Sigurno je Anel već sada spreman za Seriju A, ali kao što sam već rekao, sve je moguće."

Italijanski novinari su pitali Rosenberga i za moguću cifru transfera. Već neko vrijeme se spominje iznos između pet i sedam miliona eura.

Oglasi

"Ne bih da pričam o špekulacijama. Anel je veliki talenat i ima prostora za napredak. Mogu reći da cijena nije određeno, uostalom o visini transfera se uvijek može pregovarati. Zavisi ko učestvuje u pregovorima. Ako je ponuda prava strane će raditi dok ne pronađu dogovor", kazao je Rosenberg.

Bh. reprezentativac je ranije govorio da ga želi čak sedam klubova. Neki od njih su bili još Ajax i Inter, ali izgleda da su u igri ostala još samo dva kluba.

"Čekaj, da prebrojim... Sedam klubova me želi i to dobrih klubova", rekao je 22 u intervjuu za švedski Sydsvenskan prošlog mjeseca.

Ahmedhodžić na izlaznim je vratima švedskog Malmea i samo je pitanje kada će biti objavljena vijest o njegovom transferu. U ovom klubu očekuju rekordnu zaradu od mladog stopera, a i on sam ne krije da ga žele mnogi timovi.

U međuvremenu maksimalno je fokusiran na teren i dao je svoj doprinos u prolasku Malmea u drugo pretkolo Lige prvaka gdje će za protivnika imati HJK iz Finske.

Top Komentari

JuventinoBK
Hajde brate, samo da potpise negdje
7 0
Beclija90
Gori od dzeke
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi