Rudar gostuje u Tuzli

Kreće nova sezona i na Tušnju: Sloboda čeka novog člana Premijer lige

Midhat Šljivak

Tuzlanska Sloboda novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine otvara domaćom utakmicom protiv Rudara iz Prijedora.

Crveno-crni su prošle sezone nekoliko kola prije kraja osigurali mirnu završnicu prvenstva. Rukovodstvo kluba je Mladenu Žižoviću dalo povjerenje i u novoj sezoni, a prvi izazov je novi bh. premijerligaš Rudar.

Mladen Žižović i trener Rudara Nikica Milenković odabrali su postave za današnji meč, a odlučili su se za ove igrače.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Ćivić, A.Beganović, DŽ.Beganović, Kurtalić, Karišik, Alić, Maksimović, Osmić, Predragović.

FK Rudar: Topolović, Pekija, Pavlović, Clerismario, Burazor, Dojčinović, Sajak, Amoah, Jakupović, Smajić, Redžić.

Sloboda i Rudar su u prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrali ukupno 10 duela, a za nijansu je uspješniji tuzlanski tim koji ima pet pobjeda. Rudar je sa druge strane ostvario četiri pobjede, a samo jedan meč je završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija današnjeg meča je Mateo Musa iz Čutluka. Pomoćnici su mu Jure Musa (Čitluk) i Božidar Rustić (Gradiška), dok je četvrti sudija Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Sloboda je apsolutni favorit u ovom meču. Kladionica Mozzart vam omogućava klađenje na ovaj meč, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.