Hercegovački derbi u centru pažnje, novajlija dolazi na Tušanj

Još dva meča pred nama

Hercegovački derbi u centru pažnje, novajlija dolazi na Tušanj

E. Škorić

Pred nama su još četiri meča prvog kola Premijer lige BiH, a dva su na programu danas, dok će preostala dva biti odigrana sutra.

Premijeru su imali Radnik i Leotar u petak, a gosti iz Trebinja su slavili s 1:0 i tako na najbolji način počeli sezonu u kojoj su se nakon toliko godina vratili u najviši rang. U subotu navečer derbi su odigrali Željezničar i Borac, a on je završen rezultatom 1:1 uz sjajnu atmosferu na Grbavici.

Očekuju nas nova uzbuđenja danas. Na programu su dva meča i veoma zanimljiva. U fokusu je hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog.

Meč se igra na Pecari od 21 sat, a Širokobriježani žele da se iskupe navijačima nakon poraza od 3:0 u Albaniji i eliminaciji od Vllaznije u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige, iako su u prvom meču imali 3:1.

Zrinjski pet godina nije slavio na Pecari i to će biti jedan dodatni motiv. S obzirom na velike promjene tokom ljeta u igračkom kadru, teško je zaista govoriti o tome ko će biti favorit, ko ima veće šanse i u kojem pravcu može da ode ovaj meč. Jedno je sigurno, hercegovački derbiji vrijedi su gledanja.

Oglasi

U ranijem terminu od 19 sati na Tušnju će Sloboda ugostiti Rudar iz Prijedora. Još jedan povratnik u Premijer ligu ide na teško gostovanje i ovdje se u svakom slučaju uloga favorita dodjeljuje Tuzlacima.

Trener Slobode Mladen Žižović zna da će Rudar htjeti da se predstavi u najboljem izdanju.

"Dolazi nam prvak Republike Srpske koji je pojačan sa nekoliko provjerenih premijerligaških igrača. Dobro ih poznajem, jer smo određeni dio dana na pripremama proveli zajedno na Zlatiboru, tako da smo se moglo uvjeriti u njihove kvalitete i mane. Brzi su prema naprijed, agresivni, tako da ćemo morati zaustaviti brze igrače i pokušati da nametnemo prepoznatljivu igru Slobode. Ono što bi nas trebalo krasiti tokom prvenstva je da budemo odgovorni i disciplinovani od prve minute, da se nametnemo borbenošću i kvalitetom igre" kazao je Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo će biti kompletirano sutra sa dva meča. Na Koševu će snage odmjeriti Sarajevo i Tuzla City od 18 sati, a od 20 sati će se susresti Velež i još jedan novi premijerligaš, Posušje.

Inače, MOZZART kladionica nudi ponudu za mečeve Premijer lige BiH, a za duel Široki - Zrinjski zaista sjajne kvote. OVDJE imate kompletnu ponudu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FullNogo
Samo jako plavi i pobjeda će doći. #samosiroki
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi