Šećerbegović: Ovo nije ništa novo

Prvi čovjek Slobode nakon sastanka u Tuzli

Šećerbegović: Ovo nije ništa novo

Edmir Škorić

Predstavnici pet bh. premijerligaških klubova danas su u Tuzli formirali Incijativu 4R za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost takmičenja u Premijer ligi BiH.

Klubovi koji su formirali ovu incijativu nazvanu "4R" su Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Velež i Tuzla City.

Predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović govorio je nakon održanog sastanka pred novinarima i poručio da se ne radi o nikakvoj revoluciji već da je cilj da se formira Udruženje premijerligaških klubova i da se dodatno poboljša stanje u bh. fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upućujemo poziv i ostalim klubovima i nadam se da će nas u budućnosti biti u što većem broju. Ovo je samo nastavak sastanaka koji su započeli prije više od dvije godine. Ovo nije ništa novo", rekao je prvi čovjek Slobode Šećerbegović, dodavši:

"Želim da zamolim medije da naglase da ovi skupovi nisu politički ili nacionalno obojeni. Sastali smo se ovdje da se dogovormo oko zaključaka. Želimo imati dobru saradnju i da naglasimo da ovo nije ništa buntovnički ili radikalno. Ovo je samo nastavak prijašnjih razgovora oko formiranja Udruženja premijerligaša uz saglasnost i procedure Nogometnog saveza BiH. Svako od nas je nezadovoljan u nekom svom dijelu, ali možemo otvorenim razgovorima i dijalogom naći zajedničke stavove".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti