Nadaju se plasmanu u Premijer ligu

Simm Bau predstavio trojicu novajlija

Samir Mlaćo

BFK Simm Bau sinoć je predstavio trojicu novajlija.

Naime, saradnju sa klubom iz Kosove kod Maglaja dogovorili su Amar Nišić, Selvedin Islamović i Marinko Rastoka.

Amar Nišić je rođen 2000. godine i igra na poziciji zadnjeg veznog igrača. Nišić u Maglaj dolazi iz tuzlanske Slobode, a jednu polusezonu je odigrao i za Slaven iz Živinica kao posuđen igrač.

Selvedin Islamović  dolazi iz ekipe FK Budućnost Banovići i igra na poziciji stopera. Selvedin ima 27 godina, a ranije u karijeri je nastupao za Slaven iz Živinica, OFK Gradinu te tadašnju Slogu Simin Han.

Marinko Rastoka je 29-godišnji krilni igrač, a u Simm Bau dolazi iz Zvijezde Gradačac. Marinko je ranije branio boje Rudara iz Prijedora, Slobode iz Tuzle, tešanjskog Toška, te još nekoliko prvoligaških klubova, dok je u sezoni 2015/16 nastupao za austrijski SV Wernberg.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prethodno su ovaj tim pojačali Tin Šarkanj, Tarik Abdulahović, Milorad Albijanić, Xuhui Zhang, Rodrigo Carvalho...

Jasno je da će ovaj tim biti glavni kandidat za prvo mjesto u novoj sezoni Premijer lige, ali i izazov za rivale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.