Legitimni kandidat za ulazak u Premijer ligu sezonu počinje s novim imenom!

Takmiče se u Prvoj ligi FBiH

Legitimni kandidat za ulazak u Premijer ligu sezonu počinje s novim imenom!

Admin Čaušević

Kao i svaka tako će i predstojeća sezona Prve lige FBiH itekako biti zanimljiva.

Među glavnim kandidatima za ulazak je svakako i dobrostojeći Simm Bau koji će u novu sezonu ući s novim imenom.

Naime, već ranije je najavljeno da će klub iz Kosove u novu sezonu ući s novim imenom i grbom, a u petak je stigla i zvanična potvrda.

"Kada dođemo u Premijer ligu postavljamo novi cilj. To je za tri godine igrati u evropskim takmičenjima. Ne možete doći do Premijer lige i reći to je to. Posao bez cilja ne može opstati. I da, klub će promijeniti ime, zvat će se Bosanski fudbalski klub Simm-bau.'', početkom godine je za SportSport.ba rekao Mirza Mujkanović, predsjendik kluba.

Nekoliko mjeseci ono što je zacrtano je i ispunjeno. Promijenjen je naziv kluba, a naredni cilj plasman u Premijer ligu što uopšte neće biti lagan zadatak.

Klub kojeg ljubitelji bh. fudbala poznaju kao Vis Simm-Bau će se ubuduće nastupati pod imenom Bosanski fudbalski klub (BFK) Simm-Bau, a u centru grba je i ljiljan kao simbol Bosne i Hercegovine.

[facebook]https://www.facebook.com/bfksimmbau/posts/1859306890917471:0[/facebook]

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Klub iz Kosove je u međuvremenu doveo nekoliko pojačanja. Potpisao je Rodrigo Carvalho Santos, bivši igrač Igmana i Veleža, a stigao je i kineski internacionalac Xuhui Zhang, dok će među stativima kako stvari stoje stajati Tarik Abdulahović.

Inače, BFK Simm Bau će u prvom kolu nove sezone Prve lige biti domaćin Brastvu. Taj susret će se igrati 14. ili 15. augusta.

Top Komentari

Arnel925
Ovi su jaci od Želje
10 9
GuiliDamou
Lijepo ime, zelim vam srecu.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi