FOTO - EPA

Sve bliže Staroj dami

Allegri odgovorom na pitanje ko će izvoditi slobodne udarce potvrdio povratak Pjanića u Juventus?

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački vezni fudbaler Miralem Pjanić sve je bliže Juventusu, a da je tako moglo se zaključiti i iz današnje komunikacije sa medijima trenera Juventusa, Massimiliana Allegrija.

U posljednjih par dana sve više se u inostranim medijima piše o povratku Pjanića u Juventus. Navodno je dobar dio posla dogovoren, no još uvijek se rješavaju neke sitnice.

Italijanski mediji pomno prate razvoj situacije, a danas su i od Alegrija tražili komentar, a iz njegovog odgovara na pitanje ko će izvoditi slobodne udarce u narednoj sezoni može se dosta toga zaključiti.

"Slobodni udarci? Imamo Ronalda koji dobro izvodi slobodnjake sa veće udaljenosti, a i Dybalu koji je dobar sa manje udaljenosti. Ne šutiraju istom nogom, ali dobar igrač koji igra desnom nogom i dobro izvodi slobodne udarce mogao bi nam stići. Radimo na tome", rekao je Allegri, koji zagovara Pjanićev povratak u Torino.

U međuvremenu dok čeka vijesti vezane za svoju budućnost Pjanić se vratio treninzima Barcelone i ako se uskoro ne dogodi transfer, biće na popisu pozvanih igrača za predsezonsku fazu.

Barcelona će od sutra do 3. avgusta boraviti u Njemačkoj, tačnije u Baden Wurtembergu gdje će 31. jula odigrati prijateljski susret sa Stuttgartom, a 4. avgusta će u Austriji odmjeriti snage sa Red Bull Salzburgom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, kasno sinoć katalonski Sport je objavio da je dolazak reprezentativca Bosne i Hercegovine u Juventus samo pitanje trenutka te da bi on u Torinu trebao ostati naredne dvije sezone.

Zbog prelaska u Juventus Pjanić će morati da se odrekne plate od 8.5 miliona eura. U Torinu će zarađivati nekoliko miliona manje, ali to bh. fudbaleru ne smeta i on je spreman na ovakvu žrtvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.