Allegri ne oprašta Bonucciju: "Želi kapitensku traku? Neka si je kupi"

Odabrao kapitene

Allegri ne oprašta Bonucciju: "Želi kapitensku traku? Neka si je kupi"

E. Škorić

Novi trener Juventusa Massimiliano Allegri nije zaboravio ono što je Leonardo Bonucci napravio 2017.godine.

Allegri i Bonucci nisu imali najbolji odnos u prvom mandatu trenera u Torinu, a iskusni stoper je tada prešao u Milan, da bi se ipak vratio samo godinu dana kasnije.

Na današnjoj press konferenciji Allegri je potvrdio da će Giorigo Chiellini biti prvi kapiten Juventusa u novoj sezoni, a da će njegov nasljednik biti Paulo Dybala.

Leonardo Bonucci?

"Ako želi da nosi kapitensku traku, neka si je kupi i nosi je na ruci. On to zna, u mojoj posljednoj godini Mandžukić i Khedira bili su kapiteni. Kapiteni se biraju na osnovu vremena provedenog u klubu. Chiellini je prvi, zatim Dybala. Leonardu je od prelaska u Milan broj utakmica poništen i krenuo je od nule", dodao je Allegri.

Možda je to bilo i u šaljivom tonu, ali Bonucciju, koji je nedavno osvojio Evropsko prvenstvo s Italijom, sigurno to nije smiješno...

U dresu Juventusa Bonucci je odigrao 442 utakmice i osvojio je s klubom čak 17 trofeja.

Govorio je danas Allegri i o Cristianu Ronaldu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Jučer sam razgovarao s njim kao i s ostalim igračima. Rekao sam mu da je ovo važna sezona i da sam sretan što sam ga ponovo sreo. On sada ima još veću odgovornost, jer smo prije tri godine imali iskusniju ekipu, dok je ovoga puta dosta mlađih igrača", rekao je Allegri.

Takođe, naglašava da će biti rotacija jer će biti veliki broj utakmica, čime je dao do znanja da će i najveće zvijezde nekada morati da sjede na klupi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Kupim ti ćerku gnjido odurna!!! Kakvo ponižavanje europskog prvaka. Mogo bi ubit ovog alegrija da ne trepnem. Joj anjeli ****m ti sve sto si ga doveo, da ti ****m sve. Zbog ovog idiota Bonuci je napustio Juventus. Fuj kako mi se gadi lik. Da sam Bonuci napisao bi na Twitter vidim prva stvar cim si dosao počeo si me ponižavat. Uopste ne zelim biti tvoj kapiten. Ti si razlog zbog kojeg sam otisao i to svako zna!!! Nema sanse da bi ja ovom ****otu i degeneriku presuto!!!
1 16
saju701
442 utakmice odigrao u dresu Juventusa i kaze ne moze biti kapiten i ovaj Alegri jede vnago.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi