Allegri otkrio detalje razgovora s Ronaldom, Portugalac dobio upozorenje

Iznio Ronaldu planove za sezonu

Allegri otkrio detalje razgovora s Ronaldom, Portugalac dobio upozorenje

Edmir Škorić

Trener Juventusa Massimiliano Allegri kaže kako će Cristiano Ronaldo naredne sezone imati još veću odgovornost, ali i upozorava da će biti dosta rotiranja.

Allegri se pojavio danas na press konferenciji koja je održana na stadionu Allianz, nakon što se vratio u Torino i potpisao četverogodišnji ugovor sa Starom damom. Ovdje je ranije već proveo pet sezona i osvojio 11 trofeja, te dva puta igrao finale Lige prvaka.

“Ronaldo je sjajan igrač i pametan momak. Jučer sam razgovarao s njim kao i s ostalim igračima. Rekao sam mu da je ovo važna sezona i da sam sretan što sam ga ponovo sreo. On sada ima još veću odgovornost, jer smo prije tri godine imali iskusniju ekipu, dok je ovoga puta dosta mlađih igrača", rekao je Allegri.

“Očekujem puno od njega u pogledu odgovornosti, u dobrom je stanju i u formi je", dodaje Allegri.

Takođe, naglašava da će biti rotacija jer će biti veliki broj utakmica, čime je dao do znanja da će i najveće zvijezde nekada morati da sjede na klupi.

Allegri je istakao da se pregovara sa Paulom Dybalom i uvjeren je da će Argentinac, poput Ronalda, ostati u timu. Nada se da će Dybala igrati važnu ulogu u ekipi Juventusa.

“Paulo može izvoditi slobodne udarce, tako da može napraviti razliku. Što se tiče iskustva u Juveu, može biti zamjenik kapitena jer je Bonucci napustio Juventus. Očekujem puno od njega, razgovarao sam s njim i vrlo je motiviran. Postoji entuzijazam i to je najvažnije", zaključio je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priznao je i to da je odbio ponudu Real Madrida jer je želio da se vrati u Juventus.

Nova sezona u Italiji počinje 22. augusta, a Juventus će u prvom kolu gostovati ekipi Udinesea od 18:30 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Gnjido ****m li ti familiju! Kakvo ponižavanje europskog prvaka. Mogo bi ubit ovog alegrija da ne trepnem. Joj anjeli ****m ti sve sto si ga doveo, da ti ****m sve. Zbog ovog idiota Bonuci je napustio Juventus. Fuj kako mi se gadi lik. Da sam Bonuci napisao bi na Twitter vidim prva stvar cim si dosao počeo si me ponižavat. Uopste ne zelim biti tvoj kapiten. Ti si razlog zbog kojeg sam otisao i to svako zna!!! Nema sanse da bi ja ovom ****otu i degeneriku presuto!!!
1 9
Kukiiiii
Gdje je otišao bonuci ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi