Poznato zbog čega je Samuel Umtiti obje pripremne utakmice Barcelone igrao od prve minute

Imaju zanimljiv plan

Poznato zbog čega je Samuel Umtiti obje pripremne utakmice Barcelone igrao od prve minute

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u dosadašnjem dijelu priprema odigrali su dvije prijateljske utakmice.

Barcelona je prvo igrala utakmicu protiv Gimnastica i slavila je s ubjedljivih 4:0, a Ronald Koeman je dao šansu svim fudbalerima koje je imao na raspolaganju u ovom meču.

Nekoliko dana kasnije Katalonci su na svom terenu dočekali ekipu Girone i uspjeli su upisati novu pobjedu, te su slavili sa 3:1.

Koeman je i u ovoj utakmici dao šansu svim igračima, ali najviše pažnje privukla je činjenica da je od prve minute u oba meča igrao Samuel Umtiti kojeg je Nizozemac otpisao za novu sezonu.

Francuski defanzivac se ni prošle sezone nije naigrao u dresu Barce i poručili su mu nedavno da može tražiti novi klub, te da žele da se riješe njegove visoke plate koju ima.

Barcelona je čak ponudila Umtitiju i Miralemu Pjaniću sporazumni raskid saradnje i mogućnost da bez obeštećenja pronađu novi klub, ali oni su to odbili.

Oglasi

Zbog toga je čudno bilo zašto je Umtiti počeo obje utakmice od prve minute, ali uskoro je stiglo objašnjenje od strane španskih medija.

Naime, katalonski Sport objavio je da je to plan Barcelone i da im je cilj da Umtiti što više igra kako bi ostali klubovi vidjeli da je maksimalno spreman, te žele privući interes što više klubova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti je pokazao da je konačno fizički u jako dobroj formi i da se u potpunosti oporavio od povrede koljena, a na ovim mečevima će biti kao u izlogu za klubove koji pokažu interes da ga dovedu.

No, pored i dobre fizičke forme njegov status u Barceloni se nije promijenio, te Koeman ne računa na njega u novoj sezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi