Nije poznata budućnost Danca

Eriksen stigao, slijede ljekarski pregledi i konačna odluka

Edmir Škorić

Prošla su dva mjeseca od tragedije na Evropskom prvenstvu u meču Danske i Finske.

Tada je veznjak Intera Christian Eriksen doživio srčani udar i brzom intervencijom ljekara spašen mu je život. U Kopenhagenu mu je nedugo nakon toga ugrađen defibrilator za regulisanje rada srca.

S tom spravom Eriksen ne može da igra u Italiji, zbog čega bi mogao okončati karijeru u Interu, pa je zato klub ranije doveo Hakana Calhanoglua iz Milana na njegovoj poziciji.

Ipak, Eriksen je sada stigao u Milano, obavio razgovor s Beppeom Marottom i pred njim su ljekarski pregledi. Razmotrit će se potencijalno uklanjanje defibrilatora, ali jasno je da i u tom slučaju Eriksen ne može na teren barem još pola godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, nije isključeno da nakon svega Eriksen ostane u Interu, s tim da će morati čekati pola godine i više da istrči na teren, a također nije nemoguće da ode u neku drugu ligi u Evorpi gdje imaju drugačija zdravstvena pravila i gdje bi Danac mogao i da igra i sa ugrađenom spravom koja prati otkucaje njegovog srca i rad istog.

Eriksen će u Milanu također posjetiti i svoje saigrače s kojima je osvojio titulu prošle sezone. Do sada su se čuli telefonom ili putem interneta, a sada će otići u trening centar da se sa svima izgrli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.