"Vidio sam kako je Eriksen bio mrtav, to je najstrašniji trenutak u mom životu"

Braithwaite se prisjetio tužne situacije

"Vidio sam kako je Eriksen bio mrtav, to je najstrašniji trenutak u mom životu"

E. Čaušević

Danska je na Evropskom prvenstvu napravila odličan rezultat jer je uspjela doći čak do polufinala ovog takmičenja, ali nije sve bilo tako bajno za njih.

Danci su prvu utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva igrali na Parken stadionu u Kopenhagenu protiv Finske, a ova utakmica će ostati upamćena po Christianu Eriksenu.

Eriksen se u finišu prvog poluvremena srušio na teren nakon što je doživio srčani udar, a odmah je svima bilo jasno da se nešto ozbiljno dešava.

Ljekari su ekspresno utrčali na teren da mu pruže pomoć, a u direktnom prenosu moglo se vidjeti kako pokušavaju da ožive reprezentativca Danske.

Na svu sreću oni su to uspjeli da urade i desetak minuta kasnije Eriksen je prebačen u bolnicu. On se trenutno dobro osjeća, ali još uvijek nije jasno da li će nastaviti svoju karijeru.

O ovom trenutku govorio je i napadač Barcelone, Martin Braithwaite, koji je priznao da je to jedan od momenata koji će sigurno obilježiti njegovu karijeru.

"To je bio jedan od najstrašnijih trenutaka u mom životu. Ono što je trebao biti najveći sportski događaj u historiji Danske pretvorio se u noćnu moru", rekao je Braithwaite i dodao da je vidio kako je Eriksen u jednom trenutku bio mrtav.

"Bio je taj jedan trenutak kada sam pogledao Eriksena i vidio sam da je mrtav. Kada vidite tijelo osobe koja više nije s nama sve vam je jasno. Odmah sam znao da je mrtav i to sam vidio svojim očima".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Počeo sam odmah da se molim da sve bude u redu i da ga uspiju oživjeti. Jedina stvar koju sam znao da mogu uraditi u tom trenutku jeste da se molim Bogu za njega. Svi doktori su pokušavali da ga ožive i to je nešto što ne želite da doživite. Sve se završilo kako treba i najvažnije je da je Christian dobro".

Eriksen je proveo nekoliko dana u bolnici i što je najvažnije dobro se osjeća. Međutim, uskoro će uraditi ljekarske preglede kako bi vidio da li može nastaviti svoju karijeru ili će se morati oprostiti.

Promo

Top Komentari

Vrbaski
Kakav bog i gluposti za neprosvijetljen narod, da nije bilo ljekara sad bi bio dva metra pod zemljom.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi