Sudbina Christiana Eriksena bit će poznata veoma brzo
Foto - EPA

Ide u Milano na preglede

Sudbina Christiana Eriksena bit će poznata veoma brzo

M. Šljivak

Christian Eriksen obavit će u narednim danima brojne testove u Milanu i vjerovatno će se saznati konačna sudbina o njegovoj karijeri.

Fenomenalni danski veznjak doživio je srčani udar tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu. Ljekari su mu na terenu spasili život, a potom mu je u Copenhagenu ugrađen defibrilator za regulisanje rada srca.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQIbbREAXo5/[/instagram]

Međutim, Eriksen u Italiji ne može igrati sa ovom spravom. Pravila su jasna i ako želi nastaviti karijeru u dresu Intera, morat će da ukloni defibrilator i da napravi veliki rizik.

Sky Sport navodi da će 29-godišnji fudbaler u narednim danima stići u Milano na preglede. Razmotrit će se potencijalno uklanjanje defibrilatora, ali i ako se to desi Eriksen neće moći na teren barem još šest mjeseci.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPv9dd5gJuV/[/instagram]

"Trenutno Eriksen ne može igrati. Jedini način da zaigra je da mu se ukloni defibrilator i da je nakon toga potpuno zdrav i spreman", saopštio je nedavno ljekar Fusbalskog saveza Italije Franco Braconaro.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPOO435gAUo/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksenova sudbina vjerovatno će biti poznata veoma brzo i on će sa ljekarima vjerovatno donijeti najbolju odluku.

Ranije je danski fudbaler nastupao sedam godina za Tottenham, a igrao je još za nizozemskog velikana Ajax.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Dođi u FK Sarajevo drug
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi