Nedavno se obrukao za sva vremena, pa ga Bayern poslao na novu posudbu

Edmir Škorić

Joshua Zirkzee propisno se obrukao prije desetak dana u prijateljskoj utakmici Bayerna i Ajaxa.

Tada je komentator TV prenosa u šali kazao da bi nakon tog poteza Zirkzee mogao na transfer listu. Desetak dana kasnije, mladi igrač je posuđen u Belgiji Anderlechtu.

Belgijski mediji su objavili da je posuđen Anderlechtu, s tim da ipak ovaj klub nema pravo otkupa igrača na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Dakle, on će narednu sezonu biti član Anderlectha, jer nema za njega mjesta kod Juliana Nagelsmanna u timu, ali Bayern ga se ipak ne želi odreći jer smatra da posjeduje kvalitete za ovaj tim.

Zirkzee je s Bayernom ugovorom vezan do 2023. godine, a 20-godišnji napadač je prošle sezone igrao na posudbi u Parmi. Trenutno ima tri nastupa za mladu nizozemsku reprezentaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.