Nagelsmann ne zna za pobjedu kao trener Bavaraca: Bayern doživio težak poraz

Pripreme

Nagelsmann ne zna za pobjedu kao trener Bavaraca: Bayern doživio težak poraz

E. Škorić

Julian Nagelsmann je ponovo dao svim igračima priliku, ali neki očigledno nisu dorasli igranju za prvi tim njemačkog prvaka.

Bayern je današnji meč na Allianz Areni protiv Napolija krenuo u izmiješanom sastavu: Ulreich, Stanišić, Nianzou, Upamecano, Pavard - Musiala, Goretzka - Coman, Gnabry, Sane - Lewandowski.

Dakle, ofanzivni dio bio je izuzetno jak, u odbrani mladići uz novajliju Upamecana i rezervni golman na golu. Napoli je zaigrao u jakom sastavu. Očekivalo se puno više od ove utakmice, no tek od 70. minute tresla se mreža i to samo Bayerna. Da stvar bude još gora, čak tri puta, pa je italijanski tim slavio s 3:0.

Osimhen je u 70. i 71. minuti postigao golove za pobjedu Napolija, a istu je ovjerio rezervista Machach u 86. minuti, pet minuta nakon što je kročio na teren.

Bayern je u drugo poluvrijeme igrao sa potpuno novom ekipom i sa mješavinom mladih igrača i onih koji su nedavno stigli u klub: Cuisance, Tillman, Lawrence, Rhein, Richards, Arrey-Mbi, Sarr,Richards, Scott i Sieb su dobili šansu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo je bila četvrta Bayernova pripremna utakmica i treći poraz. Prethodno su njemački prvaci poraženi od Borussije Moenchengladbach s 2:0 i Koelna s 3:2, dok su s Ajaxom odigrali 2:2.

Naravno, ovo nije prava slika Bayerna, koji bi tek narednog petka protiv Borussije M. na otvaranju bundesligaške sezone trebao da pokaže svoje pravo lice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GangEvil877777
Nakom gospodina Flicka otjerao glupan Salihamidzic a doveo ovog debilcica strasno. Flicku nije htio dovest pojacanja koje je on htio
4 6
Medo-Brundo
Ma samo pripreme…
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi