Nastavlja se loša serija Bayerna u pripremnim utakmicama

Pobijedio ih i Gladbach

Nastavlja se loša serija Bayerna u pripremnim utakmicama

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna poraženi su danas od Borussije Monchengladbach sa 2:0 u prijateljskoj utakmici.

Bavarci se punom parom spremaju za novu sezonu u kojoj će braniti titulu prvaka Njemačke, ali stvari ne idu onako kako su planirali.

Klupu Bayerna ovog ljeta preuzeo je Julian Nagelsmann, no početak priprema njemačkom stručnjaku baš ne idu od ruke jer je Bayern bez pobjede i na trećoj prijateljskoj utakmici.

Prvi pripremni meč Bavarci su odigrali prije desetak dana protiv Kolna kada su poraženi sa 3:2, a prije nekoliko dana remizirali su protiv Ajaxa (2:2).

Bayern je danas igrao protiv Gladbacha i poražen je sa 2:0. Nagelsmann je šansu dao svim igračima, ali navijači su već pokazali nezadovoljstvo zbog loših rezultata na pripremama.

Gladbach je do prednosti stigao u 59. minuti utakmice kada je Wolf pogodio za 1:0 nakon asistencije Scallyja.

Drugi gol na meču vidjeli smo dvadesetak minuta kasnije, a ovaj put u centru pažnje bio je rezervista Wentzel koji je postavio konačnih 2:0.

Treba dodati da je u istom terminu prijateljsku utakmicu igrao i prvak Italije Inter koji je sa 6:0 deklasirao Crotone.

Golove za Inter u ovoj utakmici postigili su Satriano, Dimarco, Calhanoglu, Pinamonti, Sensi i Brozović.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi