Stigao iz Aston Ville

Jack Grealish sutra na Wembleyju debituje za City?

Edmir Škorić

Manchester City novu sezonu zvanično otvara sutra utakmicom protiv Leicestera.

Na kutlnom stadionu Wembley u Londonu Leister i City igraju utakmicu Community Shielda, kojom se tradicionalno u augustu već dugi niz godina pokreću uzbuđenja u otočkom nogometu.

City će biti favorit protiv Leicestera u okršaju pobjednika Premier lige i Kupa, a možemo svakako da očekujemo jednu efikasnu utakmicu.

Mogla bi ovo ujedno biti prilika da Jack Grealish debituje u dresu Građana, a tu vijest objavio je i Sky Sports.

Grealish je sa klubom sa Etihada potpisao ugovor do juna 2026. godine, a u narednoj sezoni nosit će dres sa brojem 10, koji je do sada pripadao Agueru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaista sam sretan što sam prešao u City. Ovo je najbolji tim na svijetu sa trenerom koji spada u najveće u ovom sportu. Snovi su postali java kada sam stigao ovdje. Pepovim dolaskom tim se podigao na viši nivo i fudbal koji se ovde igra je najuzbudljiviji na svijetu", prvi su njegovi utisci po dolasku u novi klub.

City je Grealisha Aston Villi platio čak 100 miliona funti, što je rekord Premier lige. Dosadašnji rekordni transfer bio je dolazak Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 89.3 miliona funti 2016. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.