Posao od 100 miliona funti: Jack Grealish novi igrač Manchester Cityja!
Foto - EPA

Posao od 100 miliona funti: Jack Grealish novi igrač Manchester Cityja!

M. Šljivak

Jack Grealish (26) novi je fudbaler Manchester Cityja.

Papiri o transferu potpisani su sinoć, Grealish će danas obaviti ljekaske preglede i potpisat će ugovor do juna 2026. godine.

Ovaj transfer je najveći u historiji engleskog fudbala. Aston Villa će inkasirati 100 miliona funti i bit će nadmašen rekord kojeg je postavio Manchester United 2016. godine dovođenjem Paula Pogbe za 86 miliona funti.

Jack Grealish je gotovo kompletnu karijeru proveo u Aston Villi. Jednu sezonu bio je na posudbi u Notts Countyju, a za tim iz Birminghama odigrao je 213 utakmica i zabio je 32 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Grealish je u dresu Ville postao i reprezentativac Engleske, a za Gordi Albion je odigrao 12 utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GangEvil877777
Ako bogda ugasit ce se svi ovii kubovi sto daju ovoliki novac na prosjecne igrace,polako ali lagano
8 0
brutal_bandal
Dobro došao
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi