Foto - EPA

Sve je gotovo

Edin Džeko je novi igrač Intera, danas stiže u Milano

Midhat Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko (35) novi je fudbaler Intera.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine dogovorio je sve uslove oko ugovora sa aktuelnim italijanskim šampionom i pojačat će napad Nerazzurra.

Iskusni 35-godišnje bh. napadač je posljednje sitnice oko ugovora riješio protekle noći i transfer će konačno biti gotov.

Edin će u Milano doputovati danas. U sjedištu Intera obavit će ljekarske preglede, a zatim će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura neto po sezoni.

Treba svakako istaći da će Roma za transfer inkasirati dva miliona eura, a dio 'kolača' oko 65.000 eura dobit će i sarajevski Željezničar.

Džeko će u Interu nositi dres sa brojem devet koji je ostao upražnjen odlaskom Romelua Lukakua u Chelsea u transferu vrijednom 115 miliona eura.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/184[/poll]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je u šest godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

On je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.