I Roma i Džeko su nestrpljivi, sada dosta toga ovisi i o Abrahamu

Hoće li doći do transfera u Inter?

I Roma i Džeko su nestrpljivi, sada dosta toga ovisi i o Abrahamu

Edmir Škorić

Edin Džeko dogovorio je s Interom, ali Roma ne želi da ga pusti dok ne riješi pitanje njegove zamjene.

Džeko je spreman potpisati ugovor na dvije godine s Interom, Roma je također spremna da ga pusti za simboličnu odštetu od 1,8 miliona eura, ali transfer je na čekanju jer na Olimpicu žele da osiguraju zamjenu za bh. napadača.

Jedna od meta je Haris Seferović, švicarski reprezentativac bh. korijena i igrač Benfice, ali i Tammy Abraham, zbog kojeg je Roma u pregovorima s Chelseajem.

Abraham nije sretan jer nema dovoljnu minutažu na Stamford Bridgeu i želi da ide, ali Plavci zahtijevaju 40 miliona eura odštete. Roma bi ga ipak na posudbu, a problem joj stvara i to što igrača želi Arsenal.

"Očito nije bio zadovoljan s posljednjih pola godine i možda ima razloga da ne bude sretan, a možda je i moja greška što ga nisam gurao više u igru, nisam mu vjerovao na istoj razini na kojoj sam vjerovao drugim igračima", priznao je Tuchel , pa je dodao:

"Apsolutno mogu razumjeti da želi više minuta".

Kao prošlog ljeta Arkadiusz Milik, koji je iz Napolija trebao preći u Romu, tako je ovog ljeta Abraham taj koji kvari Džekine planove. Tada mu je propao transfer u Juventus, no nadajmo se da će ovoga puta biti onako kako sam želi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrač je bio potpuno spreman za transfer u Inter i još uvijek stoji dogovor, ali iznenada su se počele dešavati stvari koje ne idu u prilog naizgled laganoj promjeni sredine.

Edin je danas stigao u Trigoriju i odradio je trening Rome, a okupljeni navijači tražili su od njega da ostane na Olimpicu, što su zaista ovaj put male šanse.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
Ako Džeko ode u Inter, otiću i ja, ovi pišu samo gluposti,. Čuj sad se I Abraham pita, ovdje se izgleda Džeko najmanje pita, ako je sve dogovoreno kao što pišete danima, kakav onda Abraham, Seferović, Qrac Palac i sl.
6 0
WOLF20
Kakva smiju rika, serete danima tj godinama
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi