Inter se rješava Alexisa Sancheza

Spremni su ga pustiti besplatno

Inter se rješava Alexisa Sancheza

E. Škorić

Čileanski napadač Alexis Sanchez ne želi napustiti Inter, ali bi ga Nerazzurri mogli besplatno pustiti ako dođu ponude iz MLS-a.

Tuttosport izvještava da su Atlanta i Inter Miami pokazali interes za čileanskog reprezentativca, koji želi ostati na San Siru kako bi povećao šanse da nastupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Međutim, Inter nema ništa protiv da Čileanac napusti klu i spreman ga je pustiti besplatno ako dođu ponude iz MLS-a, kako bi na njegovoj plati dodatno uštedio 18 miliona eura.

Sanchez je od dolaska u Inter odigrao 70 utkamica, te je postigao 11 golova uz 18 asistencija, ali 32-godišnjak je blizu odlaska ovog ljeta, makar to sam i ne želio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je već prodao Romelua Lukakua i Achrafa Hakimija, a pokušat će se riješiti još nekih igrača zbog financijskih problema.

Očekuju se i ulazni transferi, a jedan od njih je i Edin Džeko iz Rome, koji će doći za samo 1,8 miliona eura i koji će s klubom potpisati dvogodišnji ugovor, ali sa daleko manjom platom od one koju ima Sanchez ili koju je imao Lukaku.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prinudni
Hoće li u Interu iko ostat pitam se? U njih haman gore gori pod nogama nego Barci
5 0
emanuelmacron
jos jedna godina corone,i bez navijaca,vecina ovih napuhanih klubova propada,ali to ce biti bolje za fudbal.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti