Foto - Twitter / Jacopo Aliprandi

Edin odlazi u Inter

Dječak je silno želio da se oprosti od Džeke i čekao je cijelo jutro da to učini

Midhat Šljivak

Edin Džeko danas će postati novi fudbaler Intera.

Nakon šest godina u Romi, Džeko je odlučio prihvatiti ponudu aktualnog italijanskog prvaka Intera sa kojim će potpisati dvogodišnji ugovor.

Edin će ostati dobro upamćen u Rominoj historiji. Za šest godina je zabio 121 gol i treći je strijelac Vučice svih vremena.

Džeko je bio omiljen među navijačima rimskog tima, posebno onim najmlađim. Jasno to pokazuje i scena iz Trigorije koja se desila jučer kada je jedan dječak cijelo jutro čekao Edina da se pojavi.

Dječak je u Edinovom dresu stajao nekoliko sati. Imao je oproštajnu poruku u rukama i njemu će Džeko itekako nedostajati na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko će danas doputovati u Milano gdje će obaviti ljekarske preglede i potpisat će ugovor sa Interom do 2023. godine.

Na leđima će bh. dijamant nositi devetku, a godišnja plata će mu iznositi pet miliona eura neto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.