Uvijek tu da pomognu

Azmir Husić i Tuzla City za bolje sutra bh. fudbala: Veležu premije, drugima stadion

Edmir Škorić

Fudbalski klub Tuzla City i vlasnik Azmir Husić oduševili su sportsku javnost u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme.

Tuzla City je donirao 20.000 KM Veležu obećane premije za prolazak protiv AEK-a, a sada Tuzlaci prijateljima iz Mostara daju čak 100.000 KM premija za eventualni plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Rođeni večeras igraju protiv Elfsborga revanš trećeg pretkola na Grbavici (1:1 u Švedskoj op.a) i ukoliko izbore play-off, čeka ih Feyenoord i onda je sve moguće.

Nakon obećanih premija Veležu, Tuzla City nastavlja pomagati druge klubove u BiH, kako velike, tako i one 'male'.

Iz FK Mladost Kikači su se zahvalili Azmiru Husiću i njegovoj ekipi jer im je ustupljen stadion Tuzle u Simin Hanu za odigravanje domaćih utakmica.

"Naša Mladost nažalost svoje domaće utakmice neće igrati u Kikačima. Tuzla City već sada možemo reći naš bratski klub, ponudio je bez i jedne riječi svoj kompleks u Simin Hanu. Kompleks u Simin Hanu zadovoljava uslove odigravanja i za 1. Ligu Federacije. Tako da ovom prilikom želimo se zahvaliti Tuzla Cityu a posebno alfa i omegi kluba gosp. Azmiru Husiću", naveli su iz Mladosti.

Oni prvo kolo u novoj sezoni igraju u nedjelju protiv Orahovice 74.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Tuzla City se takmiči u Premijer ligi i ona odavno svoje mečeve igra na Tušnju, a stadion u Simin Hanu koristila je za igranje u nižim rangovima takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.