Topnici poraženi od Brentforda

Arsenal katastrofalno otvorio novu sezonu

Midhat Šljivak

Brentford je u 1. kolu Premiershipa pobijedio Arsenal sa 2:0.

Tim Mikela Artete ušao je u ovaj meč kao blagi favorit, ali je Brentford svojim navijačima prvi nastup u Premier ligi na kraju poklonio pobjedu.

Domaći su prvu veliku šansu imali u 12. minuti. Bryan Mbuemo je pogodio stativu, da bi deset minuta kasnije Brentford stigao do vodstva. Sjajno je zabio Sergi Canos 1:0.

Imala su oba tima nekoliko pokušaja do kraja prvog dijela. Međutim, promjene rezultata nije bilo i domaći tim je na odmor otišao vodstvom od 1:0.

U nastavak Arsenal kreće nešto ofanzivnije. Emile Smith Rowe je u 52. minuti u šansi, Raya dobro brani.

Brentford u 67. minuti umalo da dođe do drugog gola. Leno je spasio nakon udarca Mbuema, ali šest minuta kasnije ni njemački golman nije mogao ništa, a zabio je Christian Norgaad za 2:0.

Raya je fenomenalnom odbranom u 87. minuti spriječio Pepea da vrati Arsenal u igru i na kraju je ostalo 2:0 i Topnici su na očajan način krenuli u novu sezonu.

Brentfordu je ovo historijska prva pobjeda u engleskoj Premier ligi i prva pobjeda u eliti nakon 74 godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 1. kolo:

Brentford - Arsenal 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.