Ozil 'vrbuje' Kolašinca, a interes pokazuje i kontroverzrni stručnjak
Foto - EPA

Sead do kraja mjeseca napušta Arsenal

Ozil 'vrbuje' Kolašinca, a interes pokazuje i kontroverzrni stručnjak

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (28) vjerovatno će napustiti redove londonskog Arsenala do kraja prelaznog roka.

Bh. defanzivac nije u planovima menadžera Topnika Mikela Artete i očekuje se da će do kraja augusta on napustiti klub sa Emiratesa.

Kolašinac za sada ima dvije opcije za nastavak karijere. Turski velikan Fenerbahče navodno mu je spremio trogodišnji ugovor i koriste Seadovog velikog prijatelja Mesuta Ozila kao posrednika u razgovorima.

Navodno Kolašinac ne bi imao ništa protiv da potpiše za Fener i da se pridruži svom prijatelju, ali to su za sada samo medijska nagađanja u Turskoj.

Sa druge strane italijanski mediji pišu da je 28-godišnji fudbaler moguća opcija trenera Lazija Maurizija Sarrija.

Oglasi

Kontroverzni stručnjak zatražio je od rukovodstva rimskog tima pojačanje u defanzivi, a pored Kolašinca sa Lazijom se povezuje i fudbaler Fiorentine German Pezzella.

Kolašincu ugovor sa Arsenalom ističe u ljeto naredne godine. Izvjesno je da će tim koji ga bude želio morati da plati određenu kompenzaciju koja u ovom slučaju ne bi trebala biti visoka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba svakako istaći da natpisi kako je Kolašinac zatražio raskid saradnje nisu tačni i bh. fudbaler će napustiti klub samo ako ga Arsenal proda.

Kolašinac je član Arsenala postao 2017. godine. Za Topnike je odigrao 113 utakmica i postigao je pet pogodaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti