"Samo izađi..."

Solskjaer je danas prije meča Pogbi dao samo jedan savjet, Francuz nakon toga "letio" terenom

Edmir Škorić

Čak pet komada postigao je Manchester United u premijeri nove sezone Premier lige protiv Leedsa.

United je slavio s 5:1, a pun Old Trafford mogao je da uživa u hat-tricku Brune Fernandesa, ali i čak četiri asistencije Pogbe. Francuz je postao tek sedmi igrač u Premier ligi koji je upisao četiri asistencije i prvi igrač Uniteda kojem je to pošlo za nogom.

Menadžer Crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer priznao je da je Pogbi dao savjet pred sam početak meča.

"Izađi na teren i uživaj", poruka je bila Solskjaera francuskom reprezentativcu, koji je naprosto plesao terenom, dijelio nevjerovatne lopte i po svim parametrima zaslužio da bude igrač utakmice.

Na pitanje legendarnog Rija Ferdinanda jesu li to upute na koje Pogba najbolje odgovara, Solskjaer je rekao:

"Mislim da bi svi najbolji igrači moraju imati povjerenje trenera, kluba i navijača. Kada im date slobodu u igri, oni onda daju najbolje od sebe".

Solskajer je pozdravio i povratak publike na stadione.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uživali smo i mislim da je potpuno drugačije igrati s navijačima i bez njih. Nadam se da će ovako ostati", dodao je Norvežanin.

U drugom kolu, narednog vikenda, Manchester United će gostovati Southamptonu. Inače, danas je u duelu s Leedsom debitovao Jadon Sancho, koji je ušao s klupe, dok se očekuje da naredne sedmice debituje i stoper Raphael Varane, koji je kupljen od Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.