Pogbina partija protiv Leedsa za historiju

Četiri asistencije

Pogbina partija protiv Leedsa za historiju

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Paul Pogba odigrao je spektakularn utakmicu na početku nove sezone engleske Premier lige.

Manchester United je na Old Traffordu deklasirao Leeds s 5:1, a pored Brune Fernandesa, koji je zabio tri gola, posebno se istakao Paul Pogba, koji je zabilježio čak četiri asistencije.

On je prvo u 30. minuti asistirao Fernandesu za 1:0, pa Greenwoodu u 52. minuti za 2:1, a dvije minute kasnije ponovo Fernandesu za 3:1, da bi potom četvrtu asistenciju upisao kod Unitedovog petog gola u 68. minuti, kojeg je postigao Fred.

Pogba je postao prvi igrač Manchester Uniteda koji je na jednom meču upisao četiri asistencije, te ukupno sedmi igrač u Premier ligi s četiri i više asistencija na jednom meču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijače Uniteda posebno raduje način na koji je njihov tim otvorio novu sezonu, pet golova protiv Leedsa, debitovao je i Jadon Sancho, Raphael Varane će tek da zaigra, ali ipak posebno su sretni jer je Pogba "onaj stari", a i Fernandes nastavlja tamo gdje je stao prošle sezone.

Sudeći prema ovoj utakmici, United će biti itekako konkurentan za osvajanje titule poslije dugo vremena.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kostro
Idemo UTD
3 0
JuventinoBK
Pogbinjoooo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi