Spektakularan početak sezone za Manchester United: Bruno i Pogba demolirali Leeds
Foto - EPA

Četiri asistencije Pogbe i tri gola Bruna

Spektakularan početak sezone za Manchester United: Bruno i Pogba demolirali Leeds

M. Šljivak

Manchester United spektakularno je ušao u novu sezonu Premier lige. Crveni đavoli su na Old Traffodu deklasirali Leeds United rezultatom 5:1.

Otvoreno se igralo na Teatru snova od prve minute. Paul Pogba je imao prvu veliku šansu, ali nije zabio zicer, a i Leeds je nekoliko puta ozbiljno zaprijetio, no nije imao pravu šansu pred golom De Gee.

Manchester United do vodstva stiže u 30. minuti. Paul Pogba je fenomenalno proigrao Bruna Fernandesa koji zabija za prednost Crvenih đavola od 1:0.

Nakon gola igra se malo umirila. Nije bilo previše uzbuđenja do kraja prvog poluvremena, ali je zato u uvodnih devet minuta nastavka viđen pravi spektakl.

Leeds u 48. minuti dolazi do izjednačenja. Spektakularan gol postigao je Luke Ayling za 1:1.

Kratko je trajala radost tima Marcela Bielse jer su za samo dvije minute primili dva gola.

Oglasi

Pogba je u 52. minuti prekrasno uposlio Greenwooda koji zabija za 2:1, a zatim dvije minute kasnije Francuz asistira Brunu Fernandesu koji zabija po drugi put danas za 3:1.

Hat-trick Bruno postiže u 60. minuti. Iskoristio je dugu loptu Lindelofa i zatim je zakucao loptu iza Mesliera za 4:1.

Nije se United zaustavio sa napadima. U 68. minuti dolaze i do petog gola. Četvrtu asistenciju upisao je Pogba, a za 5:1 pogađa Fred.

To je bio i konačan rezultat ovog susreta i Manchester United je na spektakularan način otvorio novu sezonu.

Treba svakako istaći da je u ovom susretu za Crvene đavole debitovao i Jadon Sancho, a pred utakmicu je predstavljen i Raphael Varane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:

Manchester United - Leeds 5:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
Melje Utd
10 2
King_Kenny
...ovaj Leeds veze nema,glavni kandidati za ispadanje...oni ce se vec do polusezone pozdraviti sa Premier ligom.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi