Portugalac zadovoljan

Mourinho o Abrahamu govorio kao o svom sinu, dotakao se i Džeke

Edmir Škorić

Umjesto Edina Džeke, Romu će u napadu s brojem 9 od naredne sezone predvoditi Tammy Abraham.

Sve se brzo izdešavalo za Romu. Edin Džeko iznenada je prešao u Inter kao zamjena za Romelua Lukakua, a njegov sada već bivši klub, AS Roma, angažovao Tammyja Abrahama iz Chelseaja.

Džeko je već nekoliko godina bio na rubu odlaska, konačno je ovog ljeta transfer napravio gotovo besplatno, jer se vjeruje da će Rimljanima pripasit samo 1,8 miliona eura ako se Inter plasira u Ligu prvaka.

"Moram reći da su generalni direktor i vlasnici bili briljantni", rekao je za Roma TV, pa je nastavio: "Realnos je takva da smo počeli predsezonu misleći da imamo Džeku, a ono što se dogodilo bilo je pomalo iznenađujuće za sve".

"Na nevjerojatno teškom tržištu i u financijskoj situaciji koja je teška za svaki, tačnije gotovo svaki klub, koji ima volju, ambiciju, poštuje emocije navijača i na ovakav način reaguje nakon gubitka Džeke i dovođenja Tammy Abraham bio je pravi prevrat", zaključio je Jose.

Mourinho je sretan što je njegov tim pojačan napadačem koji je za 40 miliona eura došao iz Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Poznajem ga od djetinjstva. Nikada nije igrao za mene jer je imao 14, 15, 16 godina kada sam bio u Chelseaju, ali ga jako dobro poznajem, i kao igrača i kao osobu po mentalitetu. Engleskom igraču je uvijek teško napustiti svoju zemlju i Premier ligu, a to mnogo govori o njemu. Ako napustite Premier ligu, to je zato što ste ambiciozni i jer želite da se vratite u reprezentaciju i da igrate na Svjetskom prvenstvu. Došao je s tom ambicijom i nadam se da ćemo vidjeti njegove najbolje kvalitete. Jako sam zadovoljan napadom jer imamo Tammyja, Borju Mayorala i Shomurodova koji je nedavno stigao", poručio je Jose.

Roma odavno nije osvojila trofej, a ove sezone se kao imperativ nameće plasman u Ligu prvaka, sve ostalo bit će bonus za Vučicu. Serija A starta u subotu, a Roma će u prvom kolu ugostiti Fiorentinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.