Inter spektakularno najavio Džeku: Spremite se za labuda iz Sarajeva

Italijani ne prestaju govoriti o Džeki

Inter spektakularno najavio Džeku: Spremite se za labuda iz Sarajeva

Edmir Škorić

Inter je objavio promotivni video u čast dolaska bh. reprezentativca Edina Džeke.

Gdje god se pojavi, Edin izaziva veliko poštovanje, pa je tako bilo i po dolasku na Giuseppe Meazzu.

"Sjajan je osjećaj biti ovdje. Oduševljen sam. Ovo je velika prilika za mene i zahvalan sam upravi kao i treneru. Imali su mnogo povjerenja u mene i vjeruju da još mogu praviti razliku na terenu", rekao je Džeko po dolasku, a zanimljivo je da je postigao gol u subotu protiv kijevskog Dinama iako je tek nekoliko sati kasnije klub zvanično objavio njegov transfer.

Inter je sada objavio video o labudu i zmiji, što je simbol Intera. U promotivnom videu objavljeno je kako je Edin počeo u Željezničaru, te su ispraćene sve faze njegove karijere.

Džeko: Inzaghi mi je rekao kako je dobro što više nismo na različitim stranama

Nakon šest godina došlo je vrijeme da Edin napusti Rim, gdje je kao napadač Rome postigao 119 golova te je postao treći strijelac u historiji kluba.

S Interom je potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 5,5 miliona eura, a Inter će Romi biti dužan platiti tek 1,8 miliona eura u slučaju da se plasira ponovo u grupnu fazu Lige prvaka.

Oglasi

"Osjećaj je sjajan, jako sam sretan. Ovo je sjajna prilika i želim da se zahvalim upravi i treneru Intera na ukazanom povjerenju jer ipak misle da mogu da napravim razliku", rekao je Džeko za Inter TV.

"Stižem u Inter, veliki klub, prvaka Italije. U ovih šest godina u Seriji A sam mogao izbliza vidjeti šta je Inter i šta predstavlja, a sada mogu zajedno da igram s njima i sretan sam zbog toga. Jedva čekam da izađem na teren sa novim saigračima", dodao je.

Jako dobro ga poznaje Interov novi trener Simeone Inzaghi, budući da su često odmjeravali snage u rimskim derbijima, dok je Inzaghi sjedio na klupi Lazija.

"Razgovarao sam s trenerom, šalili smo se zajedno. Čak mi je rekao: 'Napokon više nismo na različitim stranama'. Sretan sam što mogu da radim s njim jer je kao trener Lazija pokazao trenerske kvalitete i da može napraviti velike stvari", istakao je bh. napadač.

Zanimljivo da će nakon Manchester Cityja i Rome, Džeko i u Interu dijeliti svlačionicu s iskusnim srbijanskim defanzivcem Aleksandrom Kolarovom.

"Čini se da ne možemo jedan bez drugog. Aleksandar je odličan igrač i sjajna osoba, sretan sam što smo opet zajedno".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poruka a navijače Intera?

"Tek sam stigao, ali znam da Inter ima sjajnu ekipu s mnogo velikih igrača i siguran sam da ćemo se zabaviti i da će navijači biti sretni. Svima njima šaljem veliki zagrljaj, dat ću sve za ovaj dres".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korisnik975
Koliko ja Olimpik sobio zat što se vidjela Otoka???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi