Džeko nasmijao sve u Interu: Gdje god dođem čeka me Kolarov...
Foto: EPA

Ponovo saigrači

Džeko nasmijao sve u Interu: Gdje god dođem čeka me Kolarov...

S. Grebović

Edin Džeko je prošle sedmice zvanično postao novi član Intera.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u redove prvaka Italije dolazi iz Rome, čiji je dres nosio u prethodnih šest godina.

U klubu iz talijanske prijestolnice ostao je neizbrisiv trag. Na 260 zvaničnih utakmica postigao je 119 golova u svim takmičenjima, što ga svrstava na treće mjesto liste strijelaca ovog kluba svih vremena.

Nakon šest godina Dijamant je odlučio da promijeni sredinu i okuša se u novom klubu.

On je u Inter stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je prešao u redove Chelseaja 115 miliona eura. Što se tiče Edinovog transfera, Romi će pripasti 1.5 miliona eura ukoliko se Nerazzurri plasiraju u Ligu prvaka naredne sezone.

Džeko će u Interu ponovo za saigrača imati srbijanskog reprezentativca Aleksandra Kolarova sa kojim je svlačionicu u dosadašnjoj karijeri dijelio u Manchester Cityju i Romi.

"Često smo u kontaku i zaključili smo da nikako ne možemo da se riješimo jedan drugog. Poznajem ga veoma dobro, sjajan je momak i veoma sam sretan što smo ponovo saigrači", izjavio je Džeko na predstavljanju u Interu što je izazvalo smijeh kod prisutnih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je ponikao u Željezničaru, zatim je igrao u Češkoj za Teplice. Od 2007. je član Wolfsburga, a 2011. je potpisao za Manchester City. Član Rome je bio od ljeta 2015. godine i u proteklih šest godina postao je omiljen na Olimpicu te istinska legenda kluba. U Seriji A je dao 85 golova na 199 utakmica. 

Serie A počinje ovog vikenda, a Inter u odbranu šampionske titule kreće domaćom utakmicom sa ekipom Genoe u subotu od 18:30.

Top Komentari

amer_sa90
Peti clanak za istu vijest
5 1
emanuelmacron
ljudi uvijek slusam Dzeko reko za kolarova,nikad nisam cuo da je kolarov reko sta zaDzeku
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi