Džeko starter u subotu, htio to Inzaghi ili ne

Edmir Škorić

Edin Džeko je nedavno potpisao za Inter, a sada ga očekuje debi u novom timu.

Džeko je potpisao dvogodišnji ugovor s Interom, te je zadužio devetku, a prije nego ga je klub iz Milana i predstavio, zaigrao je u prijateljskom meču protiv Dinamo Kijeva i još postigao gol.

Prema pisanju italijanskih medija naš golgeter u milanskom klubu zarađivat će 5,5 miliona eura po sezoni, a Roma će dobiti 1,8 miliona eura u slučaju da Inter izbori Ligu prvaka naredne sezone.

Novi trener Intera Simeone Inzaghi izuzetno cijeni Džeku, zna ga itekako dobro još od rimskih derbija, dok je ovaj vodio Lazio, a Dijamant predvodio napad Rome.

Sigurno je da će Inzaghi vjerovati Džeki i davati mu dovoljnu minutažu bez obzira na to hoće li, a prema najavama trebao bi, u Inter doći i sjajni Duvan Zapata iz Atalante.

U slučaju njegovog dolaska, Inzaghi bi na raspolaganju imao Džeku, Zapatu i Lautara Martineza. Poznato je da bivši trener Lazija igra s dva napadača, pa očekujemo da Edin ipak često bude na terenu.

Što se tiče subote i prvog meča u Seriji A protiv Genoe, Džeko će biti starter. Corriere dello Sport piše da je Inzaghi odlučan Džeku držati od prve minute u napadu, ali drugačije ne može sve i da želi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Lukaku više nije tu, Lautaro je suspendovan, a Alexis Sanchez se i dalje oporavlja od povrede, pa Džeko ostaje kao jedina prava opcija u vrhu napada.

Meč protiv Genoe bit će prava prilika da iskusni Džeko pokaže zašto je doveden i da se na startu izbori za svoje mjesto u napadu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.