Foto - Twitter

Bogati vlasnik Chelseaja

Abramovich je ovog ljeta prvo počastio sebe, pa zatim navijače Chelseaja

Midhat Šljivak

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovich odlučio je i ovog ljeta investirati sredstva u pojačanja za londonski klub.

Ekipi Thomasa Tuchela priključen je sjajni belgijski napadač Romelu Lukaku za kojeg su Plavci italijanskom prvaku Interu isplatili 115 miliona eura.

Da kod Romana nema krize u poslu pokazuje i činjenica da je prije čašćenja kluba i navijača novim pojačanjem odlučio da počasti samog sebe.

Abramovich je kupio novu jahtu od 600 miliona dolara, a radi se o zaista nevjerovatnoj kupovini.

Ova 140 metara duga jahta ima čak 48 spavaćih kabina na čak osam paluba. Može primiti posadu od 60 ljudi i 36 gostiju, a nosi naziv Solaris.

Naravno, dosta je tu pratećih stvari, pa tako vlasnik Chelseaja može da se opušta u bazenu, sauni, jacuzziju i mnogim drugim stvarima.

Interesantno je svakako da je ovo druga jahta koju je Abramovich kupio. Već posjeduje 165 metara dugu jahtu 'Eclipse' koja vrijedi milijardu i po dolara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.