Nestvarne scene sa dočeka igrača Chelseaja u Senegalu: Mogao je samo uživati
Foto - Screenshot

Edouard Mendy dočekan kao car

Nestvarne scene sa dočeka igrača Chelseaja u Senegalu: Mogao je samo uživati

Midhat Šljivak

Senegalski golman Edouard Mendy prije sedam godina nije ni sanjao da će u karijeri osvojiti trofej Lige prvaka.

Mendy je prije sedam godina napustio francuskog niželigaša AS Cherbourg i bio je godinu dana bez kluba.

Tada je bio bez posla i pokušavao je da se zaposli u tržnim centrima, ali mu nije išlo kako treba i čak je htio da odustane od fudbala.

Srećom, to se nije desilo. Stigla je šansa koju je čekao, potpisao je 2015. godine za rezervni tim Marseillea, a godinu dana kasnije prešao je u Reims i od tada kreće njegov veliki uspon u karijeri.

Preko Reimsa i Rennesa kreće njegov veliki uspjeh u karijeri. Prošle godine stigao je u Chelsea za 24 miliona eura i ispostavio se kao pravo pojačanje za klub sa Stamford Bridgea.

Oglasi

Senegalac je branio zaista fantastično. Među najzaslužnijim je za osvajanje titule prvaka Evrope, a nakon okončanja sezone odlučio je posjetiti rodno mjesto svojih roditelja u Senegalu.

Kada je stigao izazvao je pravi haos. Svi su željeli da pozdrave veliku fudbalsku zvijezdu, a Mendy je itekako uživao snimajući ove kadrove.

[twitter]https://twitter.com/ActuFoot_/status/1401076674423398404[/twitter]

Ovaj momak je definitivno zaslužio ovakav doček jer je napravio karijeru polazeći od samog dna.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti