Ako ne zaigra, to je to?

Hoće li Harry Kane ovog vikenda zaigrati?

Edmir Škorić

Menadžer Tottenhama Nuno Espirito Santo otkrio je da još nije donesena odluka o tome hoće li Harry Kane biti uključen u sastav za utakmicu s Wolverhamptonom.

Kane je nakon Evropskog prvesntva izrazio želju da promijeni klub, a sada ga na sve načine pokušava kupiti Manchester City. Međutim, vlasnik Tottenhama Daniel Levy još uvijek tvrdoglavo odbija sve nalete drugih timova i stoga je Kane još uvijek u Tottenhamu.

Posljednja ponuda Cityja trebalo bi da iznosi oko 150 miliona funti i to bi moglo najzad slomiti otpor Levyja, a Pepu Guardiolu osigurati sjajnu devetku za naredne sezone.

Kane nije igrao u prvom kolu protiv Cityja, a sada je upitan njegov nastup u drugom kolu protiv Wolvesa, dok je također propustio u četvrtak utakmicu u Konferencijskoj ligi protiv Ferreire. Istina, tu utakmicu su propustili svi bitniji igrači londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kane je trenirao jučer, danas će trenirati i donijet ćemo odluku. Žao mi je što stalno ponavljam istu stvar, ali ovako radimo. Ja sam svakodnevno upoznat sa Kaneovom situacijom", kazao je Santo.

Ipak, novinari u Engleskoj, a i navijači Tottenhama vjeruju da Kane odlazi ukoliko ne bude nikako u sastavu za meč protiv Wolverhamptona, jer nema nijednog razloga da ne odigra barem jedan dio utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.