Tottenham obavio spisak igrača za play-off Konferencijske lige i iznenadio navijače

Kane u centru pažnje

Tottenham obavio spisak igrača za play-off Konferencijske lige i iznenadio navijače

E. Čaušević

Tottenham je jučer u prvom kolu Premiershipa u derbiju pobijedio Manchester City sa 1:0.

Londonski klub je pred svojim navijačima uspio da pobijedi aktuelnog prvaka Engleske, te mnogi smatraju da je u Tottenhamu počela nova era dolaskom novog trenera Nune Espirita Santa.

Tottenham je odigrao veoma dobar meč i uspio da dođe do tri boda iako su bili bez svog najboljeg igrača Harryja Kanea koji još uvijek nije donio odluku da li će ostati u klubu.

Kane je od kluba dobio dozvolu za nešto duži odmor od ostalih saigrača, a mnogi su smatrali da je to uradio kako bi pokušao pronaći novi klub.

On se povezuje upravo najviše s Manchester Cityjem, ali od dogovora još uvijek nema ništa. Kane želi da napravi iskorak u karijeri i igra u klubu u kojem će konačno osvojiti neki trofej.

Navijači Tottenhama mu itekako zamjeraju takvo ponašanje, ali čini se da bi u ovom slučaju moglo doći do velikog preokreta.

Oglasi

Naime, Sky Sports je danas objavio da je Tottenham prijavio ekipu koja će igrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u dvomeču play-offa protiv portugalskog tima Pacos de Ferreira.

Na spisku Santa našao se i Kane što je mnoge iznenadilo jer se očekivalo da on neće igrati u ovom dvomeču i da će napustiti klub do kraja ovog mjeseca. Iako nije prethodnih dana trenirao s ekipom čini se da će Kane biti u konkurenciji za meč koji se igra u četvrtak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Tottenhama je danas trenirao odvojeno od ekipe, a očekuje se da se sutra konačno priključi ostatku ekipe nakon povratka s odmora.

Špekuliše se da će Kane za 100 miliona funti preći u City, ali navijači Tottenhama se nadaju da će on ostati, te vjeruju da će se to desiti nakon što su vidjeli da je u konkurenciji za utakmicu protiv Pacos de Ferreire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi