Želi ga u svom timu

Spalletti kontaktirao Pjanića

Edmir Škorić

Trener Napolija Luciano Spalletti navodno je pozvao veznjaka Barcelone Miralema Pjanića.

Spalletti, koji se ovog ljeta vratio u Seriju A i trenira ekipu Napolija, poželio je da u svom veznom redu ima i bh. reprezentativca.

Pjanić je prošlog ljeta napustio Juventus, otišao u Barcelonu i pokajao se, budući da na Camp Nouu skoro da nije dobio pravu priliku. Otpisan je na kraju prošle sezone i sada se čeka da pronađe novi tim.

Juventus je najviše povezan sa bh. reprezentativcem, pojavile su se glasine da ga želi i Fiorentina, a sada se spominje i Napoli jer ga tamo želi njegov bivši trener iz Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere dello Sport navodi da je Spalletti Pjanića kontaktirao telefonom i da mu je poručio da ga želi u ekipi, a sada je na čelnicima Napolija da pokušaju dogovoriti transfer iz Barcelone.

Pjanić ima ugovor u Barceloni do juna 2024., no Katalonci se nadaju da će se ovog ljeta riješiti njegove plate, a sam igrač uveliko već razmišlja o povratku u Italiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.