Može li Barca bez Messija? Koeman najbolje objasnio razliku u igri s njim i bez njega

Može li Barca bez Messija? Koeman najbolje objasnio razliku u igri s njim i bez njega

Edmir Škorić

Lionel Messi očigledno nedostaje Barceloni, svjestan je toga i Ronald Koeman.

Barcelona je u prvom kolu uspjela nadigrati Real Sociedad i slaviti s 4:2, a protekle večeri je na teškom gostovanju na San Mamesu osvojila bod protiv Athletica, pošto je bilo 1:1.

Athletic je bio bliže pobjedi, vodio i bio konkretniji na terenu, ali je sjajnim golom Memphis Depay spasio Katalonce. Imao je Nizozemac potom dobru šansu da donese i pobjedu gostima, ali je očajno šutirao iskosa s lijeve strane na sjajan pas Frenkiea de Jonga.

Barceloni nedostaje Lionel Messi koji jekao slobodan igrač prešao u PSG.

"Ne volim o tome da govorim, ali ovdje je riječ o najboljem nogometašu na svijetu. Protivnik je u većem strahu kad je Messi na terenu", rekao je Koeman, dodavši:

"Ako Leu predate loptu, on je obično ne gubi. Može se vidjeti da više nije ovdje. Svesni smo toga, ali to ne može da se promijeni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su svjesni da moraju da žive i bez Argentinca s kojim su godinama osvajali trofeje - ukupno 34 u eri čarobnjaka iz Rosarija.

U trećem kolu La Lige Barcelona će ugostiti Getafe, a nakon toga ide u goste Sevilli. Duel s Getafeom igra se u nedjelju od 17 sati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Ma ja bilo je daj Mesiju on nesto izvede i vi svi dobri treneri,hajde sad fino pokazi sto si trener i napravi igru bez njega.Ono sinoc je bio ocaj od igre.Istina da se Atletiko nije prepao ni sekunde i da su napali odmah kao ludi ali je isto tako istina da si ti sa opet dupli kvalitetnijom ekipom jedva izvukao bod.
5 2
Nele.
Ma realno trebalo je bit 3:0 u 60 minuta igre. Ali Depaj se pokazo kao sjajan igrac, majstor.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi