Athletic Bilbao se ispromašivao protiv Barcelone, Depay donio bod Kataloncima sjajnim golom

Bez pobjednika na San Mamesu

Athletic Bilbao se ispromašivao protiv Barcelone, Depay donio bod Kataloncima sjajnim golom

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su remizirali u gostima protiv Athletic Bilbaa u meču drugog kola španske La Lige.

Bilbao je odličnu priliku imao već u prvoj minuti kada je u šansi bio Inaki Williams, ali je jedan od igrača Barcelone u posljednji trenutak uspio da izblokira njegov pokušaj.

Barcelona je odgovorila šest minuta kasnije. Depay je odlično prošao po desnoj strani i uposlio Braithwaitea koji sa svega nekoliko metara nije uspio da pogodi prazan gol.

Domaći su nakon toga bili daleko bolji na terenu. Bilbao prijeti ponovo u 11. minuti kada je fantastično šutirao Sancet, ali je prečka spasila Barcelonu.

U 27. minuti u prilici je bio Vencedor, no lopta ide pored gola Neta. Do kraja prvog dijela izdvaja se još prilika Williamsa koji je nakon centaršuta pokušao glavom, no ni ovaj put nema gola.

Međutim, samo nakon pet minuta igra u nastavku Bilbao je poveo sa 1:0. U centru pažnje našao se Inigo Marzinez koji je uspio nakon prekida glavom da savlada Neta za vodstvo svog tima.

Oglasi

Bilbao je prednost mogao da udvostruči u 62. minuti kada je Williams ponovo bio u prilici, ali je Neto ovaj put to odbranio.

Barcelona konačno prijeti u 75. minuti. De Jong je lukavo pokušao lobovati golmana domaćih, ali pogađa prečku. No, već u narednom napadu Barcelona je poravnala na 1:1.

Depay je dobio sjajnu dugu loptu i iskosa s lijeve strane je fantastično zakucao loptu u gol domaćeg tima za 1:1. Deset minuta kasnije Nizozemac je mogao donijeti potpuni preokret Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponovo je Depay izašao sam na golmana domaćih, ali ovaj put je šutirao pored gola. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

Podsjećamo, Miralem Pjanić nije bio u konkurenciji za večerašnju utakmicu, dok je s druge strane Kenan Kodro meč propustio zbog povrede.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1594933207
Onaj ponisten gol arauja je smijesno, ono faula nije vidilo
8 9
Damir
Dobra je barcelona borit ce se za Europa ligu
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi