Vučica bolja od Fiorentine

Mourinho pobjedom debitovao na klupi Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Fiorentinu sa 3:1 u prvom kolu Serije A.

Jose Mourinho je uspio pobjedom debitovati na klupi rimskog kluba, a na Olimpicu smo večeras vidjeli zaista mnogo uzbuđenja.

Sve je počelo u 17. minuti kada je golman gostiju Dragowski napravio veliku glupost jer je na nekih 20 metara od gola faulirao Abrahama, a sudija mu je pokazao direktan crveni karton.

Roma je igrača više iskoristila u 26. minuti kada je Mkhitaryan pogodio nakon asistencije Abrahama.

No, u 52. minuti stvari su se izjednačile na terenu jer je Zaniolo zbog bespotrebnog prekršaja dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Samo osam minuta kasnije Fiorentina je poravnala na 1:1, a strijelac je bio Milenković. Ipak, Roma je uzvratila u 64. minuti kada je Abraham ponovo asistent, a gol za 2:1 postiće Veretout.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Domaći su sve riješili na ovom meču u 80. minuti kada je Veretout drugim golom na utakmici postavio konačnih 3:1.

U istom terminu igrali su Napoli i Venezija, a domaći su teže od očekivanog slavili sa 2:0. Napoli je poveo u 62. minuti golom Insignea iz penala, a konačnih 2:0 postavio je Elmas desetak minuta kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.