Žrijeb u četvrtak

Posljednjeg putnika u Ligu prvaka odlučila velika (ne)sreća, šeširi su već poznati

A. Čaušević

Poznati su svi učesnici Lige prvaka za novu sezonu.

Posljednji putnik u grupnu fazu najelitnijeg takmičenja odlučen je dramatičnim susretom u Kharkivu između Shakhtara i Monaca.

Rudari su imali 0:1 iz prvog meča, ali su Kneževi uspjeli slaviti s 1:2 te utakmicu odvesti u produžetak. Na kraju su uz dosta sreće prošli Ukrajinci.

Bey Yedder je zabio dva gola u prvom dijelu za Monaco, da bi Marlos u nastavku stvari vratio na početka u ukupnom rezultatu pošto više nema golova u gostima.

Produžeci su bili izjednačeni, a fortuna je bila na strani Shakhtara jer je u 113. minuti Aguilar postigao zaista nesretan autogol tako što je slučajno lobovao svog golmana Nubela. Gol pogledajte ovdje. 

Završeno je 2:2 što znači da je sa ukupnih 3:2 Shakhtar izborio novo učešće u grupnoj fazi.

Žrijeb grupne faze bit će održan u četvtak u 18 sati, a već su poznate jakosne skupine te nas sigurno očekuje niz uzbudljivih grupa.

Prvi šešir: Chelsea, Bayern, Manchester City, Atletico Madrid, Villareal, Inter, Sporting Lisabon i Lille.

Drugi šešir: Real Madrid, Barcelona, Juventus, PSG, Liverpool, Sevilla, Borussija Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći šešir: Porto, Ajax, Shakhtar, RB Leipzig, Red Bull Salzburg, Benfica, Atalanta, Zenit.

Četvrti šešir: Bešiktaš, Dynamo Kyiv, Club Brugge, Young Boys, AC Milan, Malmo, Wolfsburg, Sheriff.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.